Mitä antaa ihmiselle, jolla on jo kaikkea? Oma elämäntarina kirjana on täysin ainutlaatuinen lahja! Elämänkaarinovelli on kauniisti koottu, ammattikirjailijan laatima teos, muistelmia kevyempi vaihtoehto. Se tuo iloa koko perheelle ja jää pysyväksi muistoksi jälkipolville.

Hoivakodille elämänkaarinovelli on työkalu, jonka avulla saa mieleen painuvan kuvan siitä, mistä asukas tulee ja mikä hänelle on tärkeää. Novelli syventää virallisten kaavakkeiden ja raporteilla jaetun tiedon tuomaa ymmärrystä yksilön tarpeista. Elämänkaaren vahva tuntemus on olennainen osa hyvää dementiatyötä.

Yksityisasiakkaalle kirjoitettu, kuudella värikuvasivulla varustettu kovakantinen Deluxe-versio elämänkaarinovellista maksaa 550 € (sis. ALV). Otattehan yhteyttä muista vaihtoehdoista: voimme räätälöidä juuri teidän toiveidenne mukaisen kirjan. Hoivakodeille tarjoamme pakettihintaa, mikäli mukaan tulee min. 10 asukasta. Myös omaisten on mahdollista saada ryhmäalennusta tilauksista.

Miten novelli toteutetaan?⤵

Elämänkaarinovellin kirjoittamista varten sovitaan muutaman tunnin mittainen haastattelutapaaminen, jossa käydään läpi novellin pääpiirteitä, tarinoita ja perustietoja. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella haastattelun voi hoitaa esim. Skypen tai WhatsAppin avulla - erillisestä sopimuksesta Seija matkustaa myös kauemmas tapaamaan haastateltavaa. Jos novelli tulee yllätyslahjaksi päivänsankarille, haastatellaan vain kirjan tilaajaa/tilaajia. Muistisairaan tapaamisessa keskitytään leppoisaan rupatteluun sekä sanojen, sanontojen ja mieluisten puheenaiheiden tallentamiseen. Tietoja täydennetään tarvittaessa puhelimitse.

Novellin valmistuttua se annetaan koeluettavaksi, minkä jälkeen kirja menee painoon. Elämänkaarinovellin voi tilata kuvituksella tai ilman: kuvat täytyy toimittaa Seijalle sähköpostitse liitetiedostoina. Mikäli haluatte useampia kappaleita muistoksi vaikka koko suvulle, ne kannattaa tilata tässä vaiheessa. Kirjan valmistuminen vie noin 6-8 viikkoa sovitusta haastattelupäivästä laskettuna.

Hoivakodin asukasvaihdosten yhteydessä on mahdollista tilata elämänkaarinovelli uudelle asukkaalle tarjoushintaan. Lisäkappaleiden tilaaminen suvulle on mahdollista myös myöhemmin erillisellä sopimuksella.

Elämänkaariprojektin lopuksi hoivakodin henkilökunnalle tarjotaan puolentoista tunnin koulutusseminaari, jossa käydään läpi muistelutekniikoita ja elämänkaarinovellin käyttömahdollisuuksia hoitotyössä.

Mitä iloa novellista on?⤵

Novellin päähenkilölle oman historian kuuleminen on taidetta koskettavimmillaan: "Ajatella, joku on kirjoittanut minusta kirjan!"

Omaisille tarina jää pysyväksi muistoksi, ja sitä voivat lukea myös tulevat sukupolvet.

Hoitajat voivat käyttää tarinaa monipuolisesti hoitotyön tukena ja omaisten kanssa asioidessaan. Vaikka päivän yksityiskohdat ja elämän merkittävimmät etapit kirjataan hoivakodin sähköisille sivuille, todelliset tarinat hukkuvat helposti diagnoosien ja sairaskertomusten taakse. Kaunis ja eläytymiseen innostava teksti takaa sen, että jokaisen asukkaan tarina todellakin tulee kuulluksi. Novelli täydentää muita tapoja tallentaa asukkaan elämänhistoriaa ja menee syvemmälle kuin pelkästään visuaalisin keinoin toteutetut projektit.

Palveluntarjoajan näkökulmasta tyylikäs ja ammattitaitoisesti toteutettu elämänkaarinovelli on kilpailuvaltti, jota arvostavat niin omaiset kuin julkiset hoivapalvelujen ostajat.

Kenelle novelli soveltuu?⤵

Elämänkaarinovellin voi tilata muistisairaalle hoivakodin asukkaalle tai kenelle tahansa kotona asuvalle läheiselle vaikkapa merkkipäivän kunniaksi tai joululahjaksi. Ainutlaatuisempaa lahjaa on vaikea kuvitella!

Hoivakodeille tarjoamme noin kuuden viikon mittaisen elämänkaariprojektin, jonka lopputuloksena jokainen asukas saa oman novellinsa. Asukasvaihdosten yhteydessä kokonaisuutta voi täydentää edulliseen lisähintaan, joten projekti ei ole kertaluonteinen vaan säilyy kilpailuvalttina ja laadukkaan hoitotyön rakennuspalikkana jatkossakin.