Oletko aina haaveillut elämäntarinasi julkaisemisesta? Aikaa vain ei tahdo löytyä. Ehkä kirjoittaminenkaan ei tunnu luontevalta.

Tai mietitkö, mitä antaisit lahjaksi läheiselle, jolla on jo kaikkea? Haluaisit ehkä säilyttää mummin tai vaarin tarinan jälkipolville, tai jakaa omasi lastenlasten kanssa.

Kirjailijan työtä on tarinoiden tallentaminen. Elämänkaarinovelli on täysin ainutlaatuinen lahja itselle ja omaiselle. Se on kaunis kovakantinen kirja, virallisia muistelmia kevyempi vaihtoehto, lahja joka kestää. Elämänkaarinovelli on ammattitaitoisesti toteutettu muistojen aarrearkku.

Hoivakodille elämänkaarinovelli on työkalu, jonka avulla saa mieleenpainuvan kuvan siitä, mistä asukas tulee ja mikä hänelle on tärkeää. Novelli syventää virallisten kaavakkeiden ja raporteilla jaetun tiedon tuomaa ymmärrystä yksilön tarpeista. Elämänkaaren vahva tuntemus on olennainen osa hyvää dementiatyötä. Tällaisen mahdollisuuden tarjoaminen asiakkaillenne on tilaisuus, jota omaiset varmasti arvostavat.

Värikuvasivuilla varustettu kovakantinen elämänkaarinovelli maksaa 550 € (sis. ALV 10%). Hinta sisältää haastattelutuokiot, kirjoittamisen, toiveidenne mukaiset korjaukset tekstiin, kirjan painatuksen ja toimituksen perille. Kirjasta voi myös tilata lisämaksusta useampia kappaleita koko perheen iloksi. Hoivakodeille tarjoamme pakettihintaa, mikäli mukaan tulee min. 10 asukasta.

Otattehan yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Miten novelli toteutetaan?⤵

Elämänkaarinovellin kirjoittamista varten sovitaan muutaman tunnin mittainen haastattelutapaaminen, jossa käydään läpi novellin pääpiirteitä, tarinoita ja perustietoja. Pääkaupunkiseudun ulkopuolella haastattelun voi hoitaa esim. Skypen tai WhatsAppin avulla - erillisestä sopimuksesta Seija matkustaa myös kauemmas tapaamaan haastateltavaa. Jos novelli tulee yllätyslahjaksi päivänsankarille, haastatellaan vain kirjan tilaajaa/tilaajia. Muistisairaan tapaamisessa keskitytään leppoisaan rupatteluun sekä sanojen, sanontojen ja mieluisten puheenaiheiden tallentamiseen. Tietoja täydennetään tarvittaessa puhelimitse.

Novellin valmistuttua se annetaan koeluettavaksi, minkä jälkeen kirja menee painoon. Elämänkaarinovellin voi tilata kuvituksella tai ilman: kuvat täytyy toimittaa Seijalle sähköpostitse liitetiedostoina. Mikäli haluatte useampia kappaleita muistoksi vaikka koko suvulle, ne kannattaa tilata tässä vaiheessa. Kirjan valmistuminen vie noin 6-8 viikkoa sovitusta haastattelupäivästä laskettuna.

Hoivakodin asukasvaihdosten yhteydessä on mahdollista tilata elämänkaarinovelli uudelle asukkaalle tarjoushintaan. Lisäkappaleiden tilaaminen suvulle on mahdollista myös myöhemmin erillisellä sopimuksella.

Elämänkaariprojektin lopuksi hoivakodin henkilökunnalle tarjotaan puolentoista tunnin koulutusseminaari, jossa käydään läpi muistelutekniikoita ja elämänkaarinovellin käyttömahdollisuuksia hoitotyössä.

Mitä iloa novellista on?⤵

Novellin päähenkilölle oman historian kuuleminen on taidetta koskettavimmillaan: "Ajatella, joku on kirjoittanut minusta kirjan!"

Omaisille tarina jää pysyväksi muistoksi, ja sitä voivat lukea myös tulevat sukupolvet.

Hoitajat voivat käyttää tarinaa monipuolisesti hoitotyön tukena ja omaisten kanssa asioidessaan. Vaikka päivän yksityiskohdat ja elämän merkittävimmät etapit kirjataan hoivakodin sähköisille sivuille, todelliset tarinat hukkuvat helposti diagnoosien ja sairaskertomusten taakse. Kaunis ja eläytymiseen innostava teksti takaa sen, että jokaisen asukkaan tarina todellakin tulee kuulluksi. Novelli täydentää muita tapoja tallentaa asukkaan elämänhistoriaa ja menee syvemmälle kuin pelkästään visuaalisin keinoin toteutetut projektit.

Palveluntarjoajan näkökulmasta tyylikäs ja ammattitaitoisesti toteutettu elämänkaarinovelli on kilpailuvaltti, jota arvostavat niin omaiset kuin julkiset hoivapalvelujen ostajat.

Kenelle novelli soveltuu?⤵

Elämänkaarinovellin voi tilata muistisairaalle hoivakodin asukkaalle tai kenelle tahansa kotona asuvalle läheiselle vaikkapa merkkipäivän kunniaksi tai joululahjaksi. Ainutlaatuisempaa lahjaa on vaikea kuvitella!

Hoivakodeille tarjoamme noin kuuden viikon mittaisen elämänkaariprojektin, jonka lopputuloksena jokainen asukas saa oman novellinsa. Asukasvaihdosten yhteydessä kokonaisuutta voi täydentää edulliseen lisähintaan, joten projekti ei ole kertaluonteinen vaan säilyy kilpailuvalttina ja laadukkaan hoitotyön rakennuspalikkana jatkossakin.