Sanariihi tarjoaa yksilöllisiä taidekokemuksia ja kulttuurielämyksiä muistisairaille. Erityistuotteemme on elämänkaarinovelli, jonka voi tilata myös kotona asuvalle läheiselle tai ystävälle vaikkapa merkkipäivän kunniaksi tai jouluksi. Kaunis kovakantinen kirja sopii lahjaksi kaikille iästä riippumatta.

Runohieronta on hemmotteluhetki, jonka Sanariihi toteuttaa yhteistyössä hieronta- ja hyvinvointistudio LaSirLan kanssa. Tunnelmallisen pienryhmätuokion aikana jokainen osallistuja saa 10-15 minuuttia pää- ja niskahierontaa. Lihasten rentoutus, kosketus, yhteisöllisyys ja taidenautinto yhdessä ja samassa paketissa! Vinkkaa runohieronnasta läheisesi hoivakodin henkilökunnalle: he ottavat meihin yhteyttä ja auttavat kokoamaan runohierontaryhmän palvelutalon rutiinien kannalta parhaimpaan ajankohtaan. Runohieronnan voi myös tilata omaan kotiin kuudelle tai useammalle osallistujalle. Palvelu on saatavilla vain pääkaupunkiseudulla.

Sanariihen Salonki mahdollistaa omaishoitajan hengähdyshetken. Salonkitoiminta alkaa kesäkuussa 2017 Espoon Tapiolassa ja Helsingin keskustan City Centerissä yhteistyössä fysioterapiaketju Auronin kanssa. Kun omaishoitaja käy hieronnassa ja nauttii rauhassa kupillisen teetä tai kahvia, hänen läheisensä voi tulla salongin puolelle nauttimaan antoisasta keskustelusta hyvässä seurassa. Sanariihen salongissa muistellaan menneitä, jutellaan nykypäivästä ja otetaan asiakkaan toiveet huomioon. Tuolijumppaa, runoja tai vaikkapa yhteislaulua! Salonki on aina osallistujiensa näköinen.

Sanariihen valikoimaan kuuluu useita muitakin palveluita, jotka on suunniteltu hoivakotiympäristöä ja muistisairaan erityistarpeita ajatellen. Ne aktivoivat osallistumaan ja olemaan osa porukkaa. Erilaisiin elämyksiin ja ryhmätuokioihin voi tutustua sivuston yläpalkissa olevan Palvelut-linkin kautta. Esimerkiksi Muistojen kirjekerhoon voi perheenjäsenkin osallistua muistisairaan läheisensä kanssa. Sanariihi tarjoaa omaisille ryhmäalennusta valikoiduista taidetuokioista, mikäli hoivakotinne ei tilaa palveluita kauttamme.

 

Sanariihen perustaja Seija Helander (ent. Vilén) on kirjailija ja dementiatyöhön erikoistunut sairaanhoitaja, joka haluaa tuottaa tarinoita ihmisille ja ihmisten iloksi. Sanariihen toimintamalli on rakennettu lähes vuosikymmenen kokemukselle hoivatyöstä. Kaikki palvelut on dementiakodin arjessa kehitetty. 

Omaishoitajien jaksaminen ja heidän työnsä kunnioittaminen on lähellä Seijan sydäntä. Vaikka ammatillinen hoitotyö olisi kuinka laadukasta, perhe on kuitenkin ihmisen merkityksellisin yhteisö. Omaishoitajuudesta ja yrityksensä arvoista Seija kertoo:

"Tutustuttuani Alzheimeria sairastavaan anoppiini aloin pohtia omaisen näkökulmaa herkemmin omiakin tunteitani tunnustellen. Miljan valloittava persoona ja ainutlaatuinen elämänhistoria avasivat silmäni sille, että liian usein merkittäviä tarinoita jää tallentamatta jälkipolville. Perustin Sanariihen auttaakseni ihmisiä keräämään jäljelle jääneitä muistoja: niitä persoonallisia sanoja, laulunparsia ja ihania tapoja, joiden kautta arkea elämme. Sen lisäksi haluan tuoda taideiloa ihmisille, jotka eivät pääse itsenäisesti kulttuuripalvelujen pariin, ja rakentaa malleja omaishoitajien jaksamisen tueksi."