Kuka olen?

Seija Helander

050 432 8891
seija.helander@sanariihi.fi

Sanariihi

Kulttuuripalvelu Helander
Y-tunnus: 2810412-7

Sanariihen perustaja Seija Helander on kirjailija (Kirjailijaliiton jäsen vuodesta 2012) ja dementiatyöhön erikoistunut sairaanhoitaja (AMK-tutkinto 2008, Suomen Muistiasiantuntijat ry.n jäsen). Sanariihen toimintamalli on rakennettu lähes vuosikymmenen kokemukselle hoivatyöstä. Kaikki palvelut on muistiyksiköissä kehitetty. Ne ovat saaneet paljon myönteistä palautetta omaisilta, hoitohenkilökunnalta ja vanhuspalveluja organisoivilta tahoilta. 

Seija on julkaissut aiemmat teoksensa sukunimellä Vilén. Kirjat on saatavissa kirjastoista ja hyvin varustetuista kirjakaupoista.

  • Mangopuun alla (Kustannusosakeyhtiö Avain, 2010)
  • Sormet sahramissa (Kustannusosakeyhtiö Avain, 2011)
  • Pohjan akka (Kustannusosakeyhtiö Avain, 2012)
  • Onnellinen urheilija (Kustannusosakeyhtiö Readme.fi, 2015)

Sanariihen julkaisutoiminta keskittyy teoksiin, jotka on kirjoitettu muistisairaille, heidän omaisilleen ja hoitajilleen. Tällä hetkellä Seijalla on työn alla vuonna 2018 ilmestyvä neljän selkokirjan setti.

Seija rakastaa uusien ideoiden synnyttämistä ja haluaa luoda merkityksellistä taidetta. Häntä inspiroi verkkaisuuden filosofia ja ajatus arvokkaasta yhteiskunnasta, jossa osataan yhdistää luovuus välittämiseen. Hän asuu puolisonsa kanssa Espoossa, missä he hoitavat yhdessä pientä puutarhaansa ja golfaavat Tapiolan kentällä.

Sanariihen lisäksi Seija ideoi ja johtaa muutakin Kulttuuripalvelu Helanderin toimintaa. Vuonna 2017 olemme osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa Tauno ja Nelli -hankkeella.