Runopiiri on Seija Helanderin kirjoittamien runojen varaan rakennettu pienryhmätuokio, jossa otetaan huomioon muistisairaan ihmisen keskittymiskyky ja tapa hahmottaa maailmaa. Runotoiminta tuo iloa ja aktivoi osallistumaan. Hoivakoti saa runopiirin päätteeksi oman runokorttisetin ja ideaoppaan käytön tueksi. 

Runopiirin ryhmäkoko on 3-10 asukasta. Mitä pienempi osallistujamäärä, sitä paremmin jokainen saa mahdollisuuden osallistua keskusteluun. Runotuokiossa käytetään kosketusta ja liikkeitä, jotta runon rytmi välittyy osallistujille. Sanoja väännellessä ja tuttujakin riimejä toistellessa nauretaan aina paljon! Joskus runopiirissä syntyy uusia, osallistujien keksimiä runoja.

Runopiirin yhteyteen voi tilata puolentoista tunnin mittaisen koulutuksen hoitohenkilökunnalle. Seminaarissa käydään läpi runokorttien käyttömahdollisuuksia ja pohditaan luovia tapoja toteuttaa yksinkertaisia taidetuokioita.

Runopiirejä voi tilata myös sarjana, esimerkiksi yksi kertakäynti jokaiselle kalenterikuukaudelle tai yksi vierailu jokaisessa yrityksenne hoivakodissa. Hinta vaihtelee kokonaisuuden laajuudesta riippuen.

Yksittäisen runopiirin hinta on 150€ (ALV 0%). Hoivakodissa asuvan vanhuksen omaisille tarjoamme mahdollisuuden ostaa ryhmäalennuksella kolmen kerran sarjakortin alennushintaan 300€ (ALV 0%). 

Nyt uutta! Sanariihi tarjoaa yhteistyössä hieronta- ja hyvintointistudio LaSirLan kanssa runohierontaa: kolmen hengen pienryhmätuokio sisältää pää- ja niskahierontaa, rentouttavaa musiikkia, runoja ja yhteisöllistä osallistumista. Hemmotteluhoidon hinta on 30€/osallistuja. Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää!

Kysy myös Seija Helanderin muusta runopiiritoiminnasta: runoesityksen voi tilata harrastuskerhon illanistujaisiin, lähikirjastoon tai vaikkapa Martta-kerhon tapaamiseen! Lähetämme mielellämme erillisen esitteen sähköpostitse.

 

"Kiitos ihanasta runotapahtumasta! Kirkkonummen Martoille tuli Pohjan akan runoja
kuunnellessa niin lämmin olo, ettei pakkanenkaan enää puraissut kotimatkalla."
- Kirsi Schulman, Kirkkonummen Martat