Tarinat talteen on kolmen kerran paketti, johon sisältyy muistelua, kuvataidetta ja esitys. Valmis kertomus sykkii sadutuksen taikaa ja värejä. Tämä monipuolinen kokonaisuus soveltuu mainiosti juhlapyhien yhteyteen, esimerkiksi joulun tai pääsiäisen odotukseen. Pakettia voi tilata myös sesonkien ulkopuolella, talvi- kevät- kesä- ja syksyteemoilla. Aihe on vapaasti valittavissa.

Ensimmäisellä kerralla kokoonnutaan leppoisaan muistelupiiriin keksimään yhteinen tarina, joka on aluksi kuin värikkäistä langanpätkistä kiedottu vyyhti. Myöhemmin kirjailija kokoaa sanat tarinaksi, jossa kertojien ääni kuuluu vahvana ja elävänä. Toisella tapaamiskerralla yhteinen kertomus luetaan ja siitä maalataan kuvia, jotka voi kehystää ja ripustaa hoivakodin seinälle. Tarinasta ja maalauksista kootaan diashow, joka esitetään kolmannella tapaamiskerralla vaikkapa omaisten illassa tai muuten vain asukkaiden yhteiseksi iloksi. 

Ryhmän koko ensimmäisellä ja toisella kerralla on 3-10 asukasta, kolmannella kerralla osanottajamäärää ei ole rajattu. Tapaamisiin varataan noin kaksi tuntia, ja ajankohta sovitaan hoivayhteisön rutiinit huomioon ottaen.

Hoivakoti saa käyttöönsä diashow'n tallenteen liitettäväksi kotisivuilleen sekä kauniin kovakantisen kuvakirjan, josta yhteistä tarinaa voi lukea ääneen myöhemminkin. Omaisilla on mahdollisuus tilata ennakkoon oma kopionsa kirjasta. Projekti päättyy erilliseen, puolentoista tunnin koulutusseminaarin, jossa käsitellään sadutusta ja muita muistisairaille soveltuvia luovan työn menetelmiä. Sadutuksen hyötyjä dementiatyössä on tutkittu Suomessa laajalti.

Palvelupaketin hinta vaihtelee kokonaisuuden laajuudesta ja valmiin tuotteen tuotantokuluista riippuen. Ota yhteyttä ja kysy tarjous!